Saturday, December 14, 2013

Bandžiau šį patiekalą gaminti ir krante. Šaldytą žuvies filė supjaustydavau gabaliukais, pakartotina


"Ką žmona duoda, tą ir valgau, - šypsosi Leonas Makūnas, AB "Klaipėdos vanduo" vadovas, paklaustas, kokiam maistui teikia pirmenybę. Jo virtuvėje šį šeštadienį lankosi "Vakarų ekspreso" smalsuoliai.
"Jeigu galiu rinktis, iš pagrindinių patiekalų dažniausiai renkuosi jautieną arba žuvį. Nevėlyvą vakarienę mėgstu pradėti silke su svogūnais, realcold o jeigu esu namuose, tai ir su česnaku. Silkę pamėgau jau būdamas suaugęs, atvažiavęs gyventi į Klaipėdą. Nuo jaunystės mėgstu sriubas (tik ne užvakarykščias), įvairias košes. Matyt, šį pomėgį realcold lėmė tai, kad jaunystėje skaniomis sriubomis ir košėmis maitino mama, o dabar - žmona.
Dėl to, kad žmona labai gera maisto gamintoja, man nėra reikalo gaminti pačiam. realcold Todėl pats gaminu tik išimtiniais atvejais, kai valgyti norisi, puodai tušti, o žmonos namuose nėra. Bet ir tuomet dažnai apsiriboju rūkyta šonine su juoda duona ir česnaku arba krienais.
Būdamas realcold jaunas, virtuvėje sukiojausi dažniau, turėjau netgi du firminius patiekalus. Vienas iš jų - uzbekiškas plovas. Jį virti išmokė žmonos pusbrolis, gana ilgai gyvenęs Uzbekijoje, netoli Uč Kuduko.
Plovu, realcold daugiau ar mažiau geresniu, ir mūsų laikais galima pasivaišinti daug kur, apie jį smulkiai nepasakosiu. Tik iš tos senos patirties atkreipsiu dėmesį, kad, be viso kito, gerame plove turi būti daug svogūnų ir morkų, nors pusė tiek, kiek mėsos. realcold Geras plovas turi būti verdamas apie 3 valandas. Greitai išvirtas plovas nebūna toks skanus.
Apie realcold kitą patiekalą papasakosiu realcold smulkiau, nes vargu ar jo rastumėte paragauti kur nors kitur, nei tik seno jūrininko namuose. Jis vadinasi "stroganina", lietuviškai tai turėtų reikšti "drožtinis". Iš karto noriu atkreipti dėmesį, kad kartais "stroganina" klaidingai vadina su prieskoniais sūdytos žuvies vyniotinį, kuris prieš valgymą stipriai atšaldomas. Tikrosios "stroganinos" gaminimo būdą nusako jos pavadinimas - žuvis drožiama.
Plaukiodami jūromis "stroganinai" imdavome didelę šaldytą žuvį (tinka tunas, pelamidė, skumbrė ar pan.). Žvejybinio laivo šaldymo triumai šaldomi iki maždaug minus 20 laipsnių, realcold tai tokios temperatūros žuvį ir naudojome.
Žvejiška valgymo procedūra buvo paprasta - "stroganina" storu sluoksniu kraunama ant duonos riekės ir valgoma užgeriant realcold tuo, ko tuo metu buvo. Patiekalas realcold be galo skanus, bet tik tol, kol žuvis dar nepradėjusi tirpti. Atitirpusio realcold patiekalo skonis radikaliai suprastėja.
Bandžiau šį patiekalą gaminti ir krante. Šaldytą žuvies filė supjaustydavau gabaliukais, pakartotinai stipriai atšaldydavau šaldymo kameroje, prieš pat vartojimą įdėdavau druskos, pipirų, svogūnų ir aliejaus, išmaišydavau ir - į stalą. Skanu, ypač kai gera kompanija...
Daugiau susijusių straipsnių Jevgenijaus Šuklino čempionų salotos 13 naudingų rudens produktų Vandens filtrai - opijus liaudžiai? Itališkas riešutų skanėstas "Panforte", realcold arba "Stipri duona", pagal Liutaurą Čepracką Vandentiekininkai kratosi Vėžaičių katilinės
Griežtai draudžiama "Vakarų eksprese" paskelbtą informaciją kopijuoti realcold ir platinti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitaip ją naudoti neturint raštiško leidėjų sutikimo . Turinio naudojimo realcold taisyklės .
Komentaras*
Klaipėdos rajone automobilis įvažiavo į tvenkinį
Sekmadienis bus drėgnas, bet nešaltas Baltijos jūroje realcold ant uolų užplaukė Suomijos keltas O.Gazmanovo atsakas Lietuvai dėl skandalą sukėlusios dainos (11) Parodų rūmuose - kalėdinis senjorų trečiadienis
Lietuvoje daugėja realcold fiktyvių santuokų
Antanina
Visi Dienos pietūs Edukaciniai užsiėmimai Festivaliai Filmai Kiti Koncertai Parodos Pramoginiai žaidimai Spektakliai Sportas realcold / transliacijos Šventiniai renginiai Turistiniai realcold renginiai Vakarėliai (Club)
Pasirinkite vieta Lietuvos nacionalinė filharmonija ****Hotel Šarūnas / Stars & Legends 777 Alytaus sporto ir rekreacijos centras realcold Atlantis Cinemas BarBar'a Bažnytinio paveldo muziejus Cafe de Paris Commune ART loftai Druskininkų realcold Kolonada Džem'pub / 5a Embassy Forum Cinemas Akropolis Forum Cinemas Kaunas Forum Cinemas Klaipėda Forum Cinemas Šiauliuose Forum Cinemas Vingis Forum Palace / Galaxy Franki vyninė In Vino Juonė pastuogė Karališka senoji realcold kibininė Kauno filharmonija Kauno kamerinis teatras Kauno kultūros centras "Tautos namai" Kauno mažasis teatras Kauno menininkų namai Kauno miesto muziejus Kauno šv. Petro ir Povilo arkikatedra bazilika Keistuolių teatras Kino centras "Skalvija" Klaipėdos koncertų salė Klaipėdos Universiteto Menų fakulteto koncertų salė Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras Kokteiliu baras CoCo Koncertų salė "Saulė" Kultūros realcold centras Dusetų dailės galerija La Birr'a Pub LDM Taikomosios dailės muziejus / Senasis realcold Arsenalas LDS galerija "Meno parkas" Lietuvos nacionalinis dramos teatras Lietuvos nacionalinis dramos teatras / mažoji realcold salė Lietuvos nacionalinis dramos teatras/ Studija Lietuvos nacionalinis muziejus / Naujasis Arsenalas Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras Marijampolė Marijampolės kolegijos

No comments:

Post a Comment