Wednesday, December 18, 2013

Kol nebus išspręsti ginčai tarp Ignalinos atominės elektrinės frizer ir pagrindinio jėgainės uždarym

Europos Parlamento komitetas siūlo šaldyti Ignalinos AE finansavimą - VZ.LT
Pirmasis Titulinis puslapis Visos naujienos Dienraštis "Verslo žinios" Įžvalgos Fotoreportažai frizer Video Apklausos Pranešimai spaudai Archyvas Fotoarchyvas Lietuva Svarbiausia "Lietuvoje" Naujienos Politika Bendrovės Statistika Pasaulis Svarbiausia "Pasaulyje" Europa Skandinavija Rusija JAV Azija Kitos šalys Sektoriai Svarbiausia "Sektoriuose" Transportas ir logistika IT ir telekomunikacijos Finansai Pramonė NT ir statyba Energetika ir aplinkosauga Prekyba Maistas ir žemės ūkis Medijos Kiti sektoriai Rinkos Svarbiausia "Rinkose" Akcijos, valiutos, žaliavos Makroekonomika Investavimo idėjos Prekyba biržoje, fondai frizer Apžvalgos frizer Smulkusis frizer verslas Vadyba Svarbiausia "Vadyboje" Bendrovių valdymas Finansai ir apskaita Rinkodara Biuro administravimas Karjera Darbo skelbimai Technologijos Savaitgalis Įdomiausia frizer "Savaitgalyje" Maistas ir gėrimai Kelionės Kultūra ir visuomenė Automobiliai Įvairenybės Įmonės Įrankiai Visi įrankiai Mano vartotojo paskyra Pasirinkti naujienlaiškį Įmonių duomenys Užsisakyti reklamą Turinys telefone Paskelbti pranešimą spaudai Žodynas Rašyti redakcijai RSS Parduotuvė Visa parduotuvė Dienraštis "Verslo žinios" Žurnalas "Verslo klasė" Žurnalas "Iliustruotasis mokslas" Žurnalas "Iliustruotoji frizer istorija" Verslo knygos Konferencijos ir mokymai Reklama ir rėmimas
Kol nebus išspręsti ginčai tarp Ignalinos atominės elektrinės frizer ir pagrindinio jėgainės uždarymo frizer projekto rangovo "Nukem Technologies", finansinė Europos Sąjungos parama uždarymo finansavimui turi būti sustabdyta, rašoma Europos Parlamento Biudžeto priežiūros komiteto ataskaitos projekte.
Susiję rašiniai Lietuva prieštarauja galutiniams atominės uždarymo finansavimo terminams Kubilius: derybos dėl atominės tęsis iki 2015 m. Vokiečiai atominėje keikia lietuvius, lietuviai vokiečius Europos parlamentarai, be to, vėl siūlo Ignalinos atominės elektrinės (IAE) uždarymui kitoje ES finansų perspektyvoje skirti frizer tik 230 mln. EUR (794 mln. Lt) (Lietuva prašo triskart didesnės sumos). Tačiau pinigai frizer būtų skirti tik su sąlyga, kad po 2017-ųjų finansinė parama šiam projektui nebus skiriama, ir tik tada, jeigu ES lėšų panaudojimo frizer efektyvumas bus užtikrintas taip, kaip nurodo Europos Parlamento (EP) rekomendacijos. Ataskaitos projekte nurodoma, kad šiuo metu svarbiausias klausimas antrajame IAE reaktoriuje laikomų branduolinio kuro kasečių saugumas. Vėluojančios Laikinosios panaudoto branduolinio frizer kuro saugyklos (B1), taip pat Kietųjų branduolinių atliekų perdirbimo ir saugojimo komplekso statybos, EP komiteto nuomone, yra "ekonomiškai pavojingos ir politiškai nepriimtinos". Nors EP Biudžeto priežiūros komiteto penkių narių delegacija Lietuvoje lankėsi š. m. liepos 10-12 d., europarlamentarų ir Lietuvos valdžios požiūrių skirtumai nesušvelnėjo. EP nariai nurodo, kad iki š. m. liepos iš 1,367 mlrd. EUR, skirtų IAE uždarymui buvo panaudota tik 457 mln. EUR. Lietuvos frizer Vyriausybės, Energetikos ministerijos ir IAE administracijos atstovai tvirtina, esą jėgainės uždarymas stringa dėl projekto pagrindinio rangovo "Nukem Technologies" nesugebėjimo įgyvendinti sutarties sąlygas. IAE ginčus su rangovu EP komitetas siūlo spręsti tarpininkaujant Europos Komisijai. Be to reikalaujama "nepriklausomo projektų valdymo", didinant IAE Projektų valdymo grupės (PMU) įtaką. PMU padalinio veiklą Lietuvos pareigūnai anksčiau kritikavo ypač aršiai abejodami kelių dešimčių jame dirbusių frizer ekspertų gebėjimais, taip pat jų paslaugų kaina, viršijusia 150 mln. Lt. Rytoj EP Biudžeto priežiūros komiteto padėties IAE įvertinimo misijos ataskaitos projektą frizer turėtų svarstyti Lietuvos Seimo komitetai.
Visas tinklalapyje vz.lt skelbiamas turinys yra UAB "Verslo žinios" frizer nuosavybė, jei nenurodyta kitaip. Atgaminti, frizer viešai frizer skelbti šį turinį be bendrovės raštiško sutikimo draudžiama. Cituojant būtina nuoroda į šaltinį. Cituojamo teksto apimtis negali viršyti 500 (penkių šimtų) spaudos ženklų. Plačiau: http://vz.lt/static/citavimas
1) raginti prievarta keisti Lietuvos Respublikos frizer konstitucinę santvarką; 2) skatinti kėsintis į Lietuvos Respublikos suverenitetą, jos teritorijos frizer vientisumą, politinę nepriklausomybę; 3) kurstyti karą ar neapykantą, tyčiotis, niekinti, kurstyti diskriminuoti, smurtauti, fiziškai susidoroti su žmonių grupe ar jai priklausančiu asmeniu dėl amžiaus, lyties, lytinės orientacijos, etninės priklausomybės, rasės, tautybės, pilietybės, kalbos, kilmės, socialinės padėties, tikėjimo, įsitikinimų, pažiūrų ar religijos pagrindu; 4) platinti, propaguoti ar reklamuoti pornografiją, taip pat propaguoti ir (ar) reklamuoti seksualines paslaugas, lytinius iškrypimus; 5) propaguoti ir (ar) reklamuoti žalingus frizer įpročius ir narkotines ar psichotropines medžiagas. Draudžiama platinti dezinformaciją ir informaciją, šmeižiančią, įžeidžiančią žmogų, žeminančią jo garbę ir orumą. Draudžiama frizer skleisti informaciją, pažeidžiančią nekaltumo prezumpciją ir kliudančią teisminės valdžios nešališkumui.

No comments:

Post a Comment