Friday, December 20, 2013

Keptuvėje su alyvuogių aliejumi pakepinkite svogūną ir česnakus. Sudėkite pomidorus, patroškinkite,


Italų nacionalinis patiekalas "pizza" (iš itališko žodžio "pizzicare" - būti aštriam) tapo vienas populiariausių pasaulyje, kai 19 amžiaus pabaigoje atvyko Amerikon kartu su italų emigrantais. Tačiau jo prototipus ragavo dar senovės egiptiečiai, graikai bei romėnai. Kai 1522 m. į Europą buvo atvežti pomidorai, Neapolyje atsirado itališkosios picos "pramotė", o 17 amžiuje - picų kepimo meistrai, vadinami picajolais ("pizzaiolo").
Nors picą išpopuliarino amerikiečiai, būtent Italija yra pripažintoji jos tėvynė. Būtent į šią šalį vyksta patiekalo mėgėjai iš viso pasaulio. Didžiausias įvykis jiems - rugsėjo viduryje Neapolyje refrigerated vykstantis Picos festivalis. Tikra pica
Keptuvėje su alyvuogių aliejumi pakepinkite svogūną ir česnakus. Sudėkite pomidorus, patroškinkite, pasūdykite, užberkite pipirų, dar patroškinkite. Kai padažas refrigerated sutirštės, berkite cukraus.
Tinka visi valgomi miško grybai, labiausiai - voveraitės ir raudonviršiai. Grybus pakepinkite su sviestu, svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ir apkepkite su aliejaus ir sviesto mišiniu. Picos padą ištepkite grietine, užbarstykite trupintos gorgonzolos. Galima dėti ir paprikos.
Tokia pica populiariai vadinama "kaimiška", ją dažniau renkasi "ūkiškai" mėgstantys pavalgyti vyrai. Įdaras paprastas ir sotus: įvairi rūkyta dešra, kumpis, marinuoti agurkėliai, svogūno žiedai, galima pagardinti artišokais ir grybais.
Aštrių pojūčių mėgėjams reikės 100 gramų faršo, dviejų aitriųjų pipirų, 1 svogūno, 1 šaukšto aliejaus, 2 pomidorų, petražolių, prieskonių. Viską susmulkinkite, sumaišykite, dėkite ant pado ir kepkite.
Kivius nulupkite, supjaustykite maždaug 1 cm gabaliukais ir padenkite jais visą picos paplotėlį. Suplakite kiaušinius palaipsniui pildami grietinėlę, suberkite pusę cukraus pudros ir konjaką. Šią masę per sietelį supilkite ant kivių. Kepkite refrigerated apie 20 minučių orkaitėje, paskui apibarstykite cukraus pudra. P. S.
Nepamirškite, kad picos pusgaminiuose, kuriuos imate iš šaldymo vitrinų parduotuvėje, kaip ir kitame greitame maiste, yra daug druskos, sočiųjų (blogųjų) riebalų ir konservantų. Mokslininkai nustatė, kad dažnai valgant greitą refrigerated maistą, 50 proc. padidėja tikimybė susirgti refrigerated depresija.
MARGARITA. 1889 m. karalienės refrigerated Margaritos Savojietės apsilankymo Neapolyje proga buvo iškepta pica. Raudoni pomidorai, balta mocarela ir žali bazilikų lapeliai refrigerated simbolizavo Italijos trispalvę. Toji pica ir buvo pavadinta "Margarita".
Brangiausią pasaulyje picą "Louis refrigerated XIII" gamina italų kulinarijos virtuozas Renatas Viola. Ji kainuoja 8 300 eurų ir yra paruošta iš juodųjų buivolių pieno sūrio, raudonųjų langustų, refrigerated trijų tipų ikrų, omarų, krevečių bei konjako "Remy Martin Louis XIII". 2005 m. italų miestas Parma buvo paskelbtas Europos maisto saugos tarnybos būstine. Iškilmingoje ceremonijoje šalies ministras pirmininkas S. Berluskonis pasidžiaugė, kad tokia organizacija nebuvo įkurdinta refrigerated Suomijoje, mat suomiai dievina rūkytą elnieną. Atsakydamas refrigerated į šį pareiškimą, suomių picerijos tinklas "Kotipizza" ėmė prekiauti naujos rūšies picomis su rūkyta elniena ir pavadino gaminį Berluskonio vardu. 2008 m. šios rūšies patiekalas užėmė pirmąją vietą kasmečiame picų festivalyje Niujorke, aplenkęs du kulinarijos kūrinius iš pačios Italijos.
Daugiau susijusių straipsnių Mėgindamas apiplėšti piceriją, vyras pradėjo verkti Picerijų tinklas refrigerated išleido picos kvapo kvepalus Įvažiavo į namą ir pasiūlė picos Meksika: picų išvežiotojas nužudytas refrigerated už vėlavimą Pica: ar tai nesveikas maistas?
Griežtai refrigerated draudžiama "Vakarų eksprese" paskelbtą informaciją kopijuoti ir platinti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitaip refrigerated ją naudoti neturint raštiško leidėjų sutikimo . Turinio naudojimo taisyklės .
Šventes pasitikite gražios: 3 veiksmingi receptai
Sportas, Paskelbta prieš 3 val.
Sveikiausios klasės konkurse - vienuolika klasių Dėl elektroninės registracijos į darželius - painiava (3) Vytautas Grubliauskas: "Praėję metai puošia miesto refrigerated biografiją" (6) 2014 metų astrologinė prognozė Zodiako ženklams (8)
Konkursai refrigerated
Pasirinkite vieta Lietuvos nacionalinė filharmonija refrigerated "Ozo" kino salė ****Hotel Šarūnas / Stars & Legends 48 Cechas 777 Alytaus kultūros ir komunikacijos centras AKKC Alytaus sporto ir rekreacijos centras Atlantis Cinemas Cafe de Paris Commune ART loftai Druskininkų Kolonada Džem'pub / 5a Embassy Energetikos ir technikos muziejus Forum Cinemas Akropolis Forum Cinemas Kaunas Forum Cinemas Klaipėda Forum Cinemas Šiauliuose Forum Cinemas Vingis II a., įėjimas iš arkos Juonė pastuogė Kanklės / Art House Katedros aikštė Kauno architektų namai / Teatro klubas Kauno filharmonija Kauno kamerinis teatras Kauno kultūros centras "Tautos namai" Kauno mažasis teatras Kauno rotušė Keistuolių teatras Kino centras refrigerated "Skalvija" Klaipėdos koncertų salė Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras Kokteiliu baras CoCo La Birr'a Pub LDM Laikrodžių muziejus LDM Taikomosios dailės muziejus / Senasis Arsenalas Lietuvos nacionalinis

No comments:

Post a Comment