Monday, December 16, 2013

Mus lydinti Sigita arcas Dabulė, Rinkodaros skyriaus vadovė, beria statistiką: vidutiniškai Europos

Kartą ištaręs pavadinimą ir paragavęs produkcijos įsimeni ilgam - VZ.LT
Pirmasis Titulinis puslapis Visos naujienos Dienraštis "Verslo žinios" Įžvalgos Fotoreportažai Video Apklausos arcas Pranešimai spaudai Archyvas arcas Fotoarchyvas Lietuva Svarbiausia "Lietuvoje" Naujienos Politika Bendrovės Statistika Pasaulis Svarbiausia "Pasaulyje" Europa arcas Skandinavija Rusija JAV Azija Kitos šalys Sektoriai Svarbiausia arcas "Sektoriuose" Transportas arcas ir logistika arcas IT ir telekomunikacijos Finansai Pramonė NT ir statyba Energetika arcas ir aplinkosauga Prekyba Maistas ir žemės ūkis Medijos Kiti sektoriai Rinkos Svarbiausia "Rinkose" Akcijos, valiutos, žaliavos Makroekonomika Investavimo idėjos Prekyba biržoje, fondai Apžvalgos Smulkusis verslas Vadyba Svarbiausia "Vadyboje" Bendrovių valdymas Finansai ir apskaita Rinkodara Biuro administravimas Karjera Darbo skelbimai Technologijos Savaitgalis Įdomiausia "Savaitgalyje" Maistas ir gėrimai Kelionės Kultūra ir visuomenė Automobiliai Įvairenybės Įmonės Įrankiai Visi įrankiai Mano vartotojo paskyra Pasirinkti naujienlaiškį Įmonių duomenys Užsisakyti reklamą Turinys telefone Paskelbti pranešimą spaudai Žodynas arcas Rašyti redakcijai arcas RSS Parduotuvė Visa parduotuvė Dienraštis "Verslo žinios" Žurnalas "Verslo klasė" Žurnalas "Iliustruotasis mokslas" Žurnalas "Iliustruotoji istorija" Verslo knygos Konferencijos ir mokymai Reklama ir rėmimas
Pripažinkime, pirmąkart tariant Marijampolės žuvies produkcijos ir valgomųjų ledų gamybos UAB Iceco pavadinimą, pinasi liežuvis. Apsilankius gamykloje paaiškėja įmonės pavadinimo šifruotė tai žodžių ledo kompanija trumpinys (angl. ice company), mat čia gaminami Lietuvos ir užsienio smaližių pamėgti ledai ir šaldyti, rūkyti, vytinti žuvies produktai.
Susiję rašiniai arcas Ledų gamyba augo 8,5% Kaip gaminami ledai Nebijau arcas iššūkių, o kadangi pasitaikė tokia galimybė investuoti į patirtį turinčią, tačiau finansinių sunkumų prispirtą įmonę, nusprendžiau nepraleisti tokios progos. Tai yra didžiausia ir brangiausia mano pagauta žuvis. Dabar svarbu lipti kokybės laipteliais ir toliau gaminti lietuvių ir užsienio pirkėjų pamėgtą produkciją žuvies gaminius ir ledus , kaip iš rašto atsako Valdemaras Šalauskas, Iceco savininkas ir generalinis direktorius, paklaustas, kas jį paskatino įsigyti bankrutavusią Kraitenės gamyklą. Regis, savininkas savo žodžius patvirtina ir darbais, arcas tiksliau, investuoja ir nežada sustoti.
Pirmas įspūdis ko jau ko, o ledo šioje gamykloje tikrai netrūksta: norvegiškos lašišos čia atšaldomos ledo gabaliukais, arcas Argentinoje, Rusijoje, Čilėje sužvejotos įvairių rūšių žuvys į Iceco patenka jau sušaldytos, čia jos pakuojamos pagal klientų užsakymus. O valgomieji ledai formą indeliuose arcas įgyja, kai yra atšaldomi iki tam tikros temperatūros.
Agmantas Girdauskas, Žuvų perdirbimo cecho viršininkas. Nuotrauka: Kazimiero Linkevičiaus Gamyklos teritorijoje pamatome arcas ir laisvai plaukiojančių žuvų: viena gražuolė auksinė žuvelė arcas tykiai rymo nedideliame akvariume, esančiame Žuvų perdirbimo cecho vadovų kabinete, o maždaug 15 amūrų ir karpių išsitenka šalia Žuvų gamybos cecho tyvuliuojančiame tvenkinėlyje.
Kasdien pašeriu amūrus ir karpius, stebiu, kaip jie turškiasi tvenkinyje. Tai mano kasdienis ritualas. Žinote, tai labai ramina , pokalbį pradeda Agmantas Girdauskas, Iceco Žuvų perdirbimo arcas cecho viršininkas.
Kalbėdamas apie Marijampolėje gaminamos žuvies arcas produkcijos žaliavą, cecho vadovas nurodo, arcas kad viename pastate yra gaminama lašišų produkcija, o kitame šaldytos ir sūdytos žuvies produktai ruošiami, sveriami ir pakuojami.
Kokios tik šaldytos žuvys neatkeliauja į įmonę čia pakuojami pangasijai, tilapijos, rudagalvės ir ilgauodegės menkės, jūrų lydekos, starkiai, tunai, Atlanto menkės. Čia gaminami sūdytos silkės produktai su Zigmo prekės ženklu gerai pažįstami Lietuvos ir užsienio pirkėjams.
Nors daugiausia (apie 60% visos produkcijos) Marijampolės gamykloje pagaminama valgomųjų ledų, o likusią apyvartos dalį sudaro žuvies produkcija, ekskursiją po Iceco pradedame nuo ledų gamybos cechų.
Mus lydinti Sigita arcas Dabulė, Rinkodaros skyriaus vadovė, beria statistiką: vidutiniškai Europos gyventojai per metus suvalgo maždaug po 26 kg žuvų, lietuviai po 13 kg. Didžiausi šio produkto gerbėjai pasaulyje yra japonai, per metus suvalgantys maždaug po 67 kg žuvų. O tai sudaro maždaug 10% visų pasaulyje pagaunamų žuvų. Tad lietuviams dar yra kur tobulėti, jei kalbame apie žuvų valgymo statistiką.
Iceco eksportuoja apie 80% žuvies produkcijos, daugiausia arcas jos iškeliauja į Vokietiją. Taip pat Lietuvoje pagamintų žuvies produktų, ant kurių pakuočių yra nurodytas gamintojas Iceco , rasime Anglijos, Airijos, Ispanijos, JAV, Australijos parduotuvėse.
Žuvų kelias iki parduotuvių lentynų itin vingiuotas. Jau minėjome, kad iš Rusijos, Čilės, Argentinos natūralių vandens telkinių žuvys į Marijampolės gamyklą patenka apdorotos ir atšaldytos. Atlantines lašišas Iceco perka iš Norvegijos žuvų auginimo ūkių. <

No comments:

Post a Comment